Олег Макаров і Денис Лисенко поділилися досвідом розвитку вітчизняного юридичного бізнесу на міжнародній конференції ІBA "Керування юридичною фірмою"

08/12/2008

3-4 грудня 2008 р. у Москві пройшла Міжнародна конференція "Керування юридичною фірмою", організована ІBA (Іnternatіonal Bar Assocіatіon). Учасниками заходу, що став традиційним, стали керівники провідних європейських юридичних компаній.

Основні теми для обговорення включали: регулювання юридичної професії, управління бізнесом, маркетинг і просування юридичної фірми, злиття та поглинання юридичних фірм, а також перспективи створення об'єднання юристів країн СНД в галузі антимонопольного права.

У рамках круглого столу, присвяченого питанням розвитку і управління юридичної практики, Олег Макаров, керуючий партнер "Василь Кісіль і Партнери" здійснив порівняльний аналіз динаміки регулювання і дерегулювання професії в Україні та Росії, торкнувся специфіки юридичних послуг в аспекті підприємницької діяльності, виняткових сфер діяльності і привілеїв регульованих професій. Як член робочої групи проекту закону про адвокатуру, пан Макаров вважає, що засновниками адвокатських утворень повинні бути тільки практикуючі адвокати, що здійснюють свою діяльність у передбаченій законом формі і відповідають певним критеріям, що дозволить українським адвокатам отримати додаткові ринкові переваги і посилити свої позиції, чого, на жаль, не відбулося в Росії, де обмежень для іноземних юристів поки що немає. Виступ Олега Макарова викликав жвавий інтерес аудиторії і послужив поштовхом до плідної дискусії.