Остап Семерак – партнер ЮФ «Василь Кісіль і Партнери»

05/04/2021

Остап Семерак приєднується до партнерського складу фірми та розвиватиме напрямок публічної адвокації.

Пан Семерак має значний досвід державного управління та законотворчої діяльності: був народним депутатом України VI  (Комітет з питань бюджету) і VIII скликань (Комітет з євроінтеграції). 2014-2016 рр. – Співголова Парламентського комітету Асоціації ЄС – Україна. 2014 р. – Міністр Кабінету Міністрів України, з 2016 до 2019 р. – Міністр екології та природних ресурсів України.

Як депутат ініціював ряд законопроєктів, ухвалених Верховною Радою, зокрема: 

  • Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції (про державне фінансування політичних партій); 
  • Про державну підтримку кінематографії в Україні; 
  • Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення захисту професійної діяльності журналістів).

Як Міністр екології та природних ресурсів України супроводжував та забезпечив прийняття Парламентом законопроєктів, розроблених Міністерством для гармонізації українського законодавства з правом ЄС, серед яких: 

  • Про оцінку впливу на довкілля; 
  • Про стратегічну екологічну оцінку; 
  • Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. 

Андрій Стельмащук, керуючий партнер прокоментував: “Ми вітаємо Остапа Семерака, нашого нового партнера, у складі Василь Кісіль і Партнери. Досвід пана Семерака у державному секторі і законотворчій діяльності підсилить наш напрямок публічної адвокації. Спектр послуг для клієнтів у цій сфері включатиме консультування щодо подолання бар’єрів для інвестування в Україну, підготовку і адвокацію нормативних актів, цивілізований лобізм в Україні та за кордоном”.

Остап Семерак зазначив: “Я радий приєднатися до Василь Кісіль і Партнери – знаної юридичної фірми із високими етичними та професійними принципами, які я теж поділяю. Об’єднавши зусилля і знання, ми забезпечимо українським та іноземним клієнтам підтримку і розв’язання їхніх бізнес-задач як на національному, так і на міжнародному рівнях,  застосовуючи доброчесні і легітимні практики”.